Woerden groene en duurzame hoofdstad van het Groene Hart!

Woerden groene en duurzame hoofdstad van het Groene Hart!

370
0
DELEN

De volgende organisaties – verenigd in het Platform Groen Woerden – hebben kennis genomen van de verkiezingsuitslag. Daaruit leiden wij af dat de inwoners van Woerden behoefte hebben aan duurzame oplossingen voor tal van problemen.
Daarom roepen wij de formerende partijen op om Woerden in de komende raadsperiode te verduurzamen. Woerden als GROENE EN DUURZAME hoofdstad van het Groene Hart!

Dat houdt concreet in:

 • DUURZAAM BOUWEN.
  Geen nieuwe bouwlocaties en bedrijventerreinen in de polder maar de bestaande inbreidings- en herbouwlocaties zorgvuldig en gefaseerd gebruiken met zo veel mogelijk regie op de woningmarkt.
 • DUURZAME VERKEERSOPLOSSINGEN.
  Passende oplossingen voor huidige verkeersknelpunten, met maximaal behoud van groen, een toekomstgerichte visie en goede afweging van kosten/baten. Fietsverkeer stimuleren en scheiden van autoverkeer.
 • DUURZAAM ENERGIEBELEID.
  Geen boringen naar fossiele brandstoffen, maar energietransitie door o.m. gasloze woonwijken en bedrijventerreinen, stimulering van zonnecollectoren enz.
 • DUURZAME VOORLICHTING.
  Actieve voorlichting aan burgers en ondernemers d.m.v. een voorlichtingscentrum voor milieu, energie en voedsel op een centraal gelegen plek
 • DUURZAME BINNENSTAD.
  Een sterke en levendige binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod en culturele voorzieningen door op basis van de binnenstadsvisie de Rijngracht mogelijk te maken.
 • DUURZAME LANDBOUW.
  Het voeren van een beleid gericht op het stimuleren van duurzame landbouw, plattelandstoerisme en de ontwikkeling en verkoop van streekproducten
 • en een DUURZAAM COLLEGE voor de komende vier jaar!

Actiecomité Laat Woerden niet zakken
De Groene Buffer Woerden
Duurzaam Woerden
Groene Hart Winkel
Groene Hart Media
Rijngracht Comité
Comité Geen randweg

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER