Wie maakt het lekkerste Groene Hart streekproduct?

Wie maakt het lekkerste Groene Hart streekproduct?

1181
2
DELEN
Groene Hart streekproduct van 2016

De inschrijving voor de Groene Hart Streekproduct verkiezing 2016 is geopend. Producenten van ambachtelijke streekproducten uit het Groene Hart mogen hun producten aanmelden om te laten jureren. Het Groene Hart Atelier in Nieuwkoop is op woensdag 9 november de locatie van dit evenement dat inmiddels stevig geworteld is, zowel bij de ondernemers, publiek én (vak)pers.

Stichting Groene Hart, kloppend hart organiseert in samenwerking met SlowFood Groene Hart deze verkiezing ieder jaar om het streekproduct bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Maar de verkiezing is er ook om producenten uit te dagen met nieuwe en kwalitatief betere streekproducten te komen. Anders dan andere verkiezingen wordt niet alleen gekeken naar het culinaire aspect, maar ook naar ambacht, presentatie, marktgerichtheid en de plek van dit product binnen het assortiment en/of keten.

Extra criterium: duurzaamheid
In samenwerking met de Rabobanken en het Groene Hart is dit jaar een extra criterium toegevoegd: duurzaamheid. Door deze toevoeging worden ondernemers gestimuleerd tot duurzame innovatie; bijvoorbeeld bij de keuze voor verpakking, de verduurzaming van de bedrijfsprocessen of het omgaan met afvalstromen. Door zitting te nemen in de jury zal Rabobank dit criterium ook borgen in de beoordeling van de inzendingen.

De lat ligt hoog
Martijn Plomp, organisator van de verkiezing die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt: “De verkiezing van het Groene Hart streekproduct is een combinatie van een culinaire en story-telling competitie. Naast smaak weegt het verhaal achter het product mee in het eindoordeel.” Plomp vervolgt: “Naast kaasmakers en fruittelers zijn daarom ook bakkers, patissiers, ijs-bereiders, chocolatiers, vissers en slagers van harte zijn uitgenodigd om mee te doen. “Erg blij ben ik met de samenwerkingen met de vijf Rabobanken in het Groene Hart, allen doen een bijdrage zodat we een excursie rondom het thema duurzaamheid kunnen organiseren en de ondernemers kunnen klaarstomen voor de jury door het aanbieden van een workshop pitchen.”

Slagerij Ferry Lempers uit Linschoten is de te overtreffen kandidaat. Hij overtuigde vorig jaar top-kok Pierre Wind met zijn Strivali, een flinterdun gesneden gekruid en gedroogd runderspierstuk.

Aanmelden: neem contact op met Martijn Plomp van stichting Groene Hart, kloppend hart, via 06-20854456 of martijn@praktijk-platteland.nl

DELEN

2 REACTIES

  1. Geachte organisatoren Groene Hart streekproduct,

    Wij willen ons graag aanmelden voor deelname. Wij maken met onze cliënten van Gemiva-SVG groep, locatie Zonnehoek Zoeterwoude Groene Hartadvocaat.
    Dit van eieren van een kippenboerin bij ons uit het dorp vandaan.
    Het product voldoet aan alle eisen zoals gesteld in jullie visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER