Smit’s Bouwbedrijf krijgt voorkeur bij ontwikkelen Sluiseiland

Smit’s Bouwbedrijf krijgt voorkeur bij ontwikkelen Sluiseiland

533
0
DELEN
Foto: Dick Aanen

De kans is zeer groot dat Smit’s Bouwbedrijf de inbreidingslocatie Sluiseiland  in Vianen mag ontwikkelen. Het bouwbedrijf kreeg de voorkeur van een selectiecommissie boven drie concurrerende plannen.

Ook bewoners van Vianen konden begin deze maand stemmen uit één van de vier plannen. In totaal 565 inwoners hebben daar gebruik van gemaakt. De inwoners namen gemiddeld ruim een half uur de tijd om de plannen in de kapel van het stadhuis te bestuderen. De stemmen telden in totaal voor 20 procent mee bij het eindresultaat, de stemmen van de selectiecommissie voor 80 procent.

Smit’s Bouwbedrijf wil een plan realiseren, waar zowel plek is voor vitale ouderen als jonge gezinnen op zoek naar stedelijkheid. Ook is er plek ingeruimd voor een Collectief Particulier Opdrachtgeversschap (zelfbouw). Het plan voorziet in 128 grondgebonden woningen met een oppervlakte van 110 tot 150 vierkante meter en 56 appartementen met een oppervlakte van 65 tot 105 vierkante meter. Alle woningen zijn voorzien van ruime buitenruimtes met royale bezonning (glazen kamers).

Het plan heeft een aantal leuke elementen, zoals een fraaie draaibrug in het zijkanaal in het zuidelijke deel van Sluiseiland. In het water voor de bibliotheek op het noordelijke deel is een zogenaamde ‘Mozesbrug’ voorzien, een soort tunnelbak dwars door het water. Veel bankjes en grasterrassen benadrukken het groene karakter van het eiland en sluiten volgens de ontwikkelaar aan op het historische DNA van Vianen. “Of je er nu woont, sport, of op bezoek gaat, Sluiseiland krijgt een uniek gezicht waar je graag naar toe gaat.”

Bron: Het Kontakt

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER