Rechter geeft Van Rooy gelijk in kort geding tegen waterschap

Rechter geeft Van Rooy gelijk in kort geding tegen waterschap

1064
1
DELEN
Saskia van Rooy. (Foto: Facebook Dierenradar)

STOLWIJK – Dierenarts en -beschermster Saskia van Rooy uit Stolwijk is door de voorzieningenrechter in het gelijk gesteld in een kort geding tegen het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De rechtbank is van mening dat het waterschap ten onrechtse dertien ontheffingen heeft verleend aan evenzoveel jagers van de Wildbeheer Combinatie Stolwijk.

De jagers hadden toestemming om hun (bedrijfs)auto’s over fietspaden in Stolwijk, de Vlist en Bergambacht te rijden. Stichting Dierenradar, waarvan Van Rooy voorzitter is, vond dit niet kunnen. Zeker omdat ze in stilte- en in natuurgebieden liggen. Het betreft de fietspaden Geerpad in Stolwijk, en de Vlist, Bergweg in Stolwijk en Bergambacht, Reevlietpad in Stolwijk en Bergambacht en de Koolwijkseweg in Stolwijk.

Van Rooy heeft videobeelden gemaakt, waarop te zien is dat de politie de afgelopen jaren honderden jagers ongemoeid over fietspaden en gesloten wegen liet rijden. Dit terwijl ze daar tot voor kort geen ontheffing van het hoogheemraadschap voor hadden. De politie bekeurde afgelopen periode echter wel Van Rooy, die de jagers aan het filmen was.

De Stolwijkse wil nu dat burgemeester Cazemier het politieteam Krimpenerwaard opdracht geeft jagers actief te gaan controleren en te gaan bekeuren voor het illegaal met hun auto’s rijden op fietspaden en gesloten verklaarde wegen.

Bron: RTV Krimpenerwaard

1 REACTIE

  1. Gefeliciteerd mevrouw Saskia van Rooy met deze overwinning. Hoe bizar kan het toch zijn dat de politie (je beste vriend!!!) wel deze mevrouw bekeurt omdat deze dat jagersvolk aan het filmen is. Terwijl deze jagers handelingen verrichten die onrechtmatig zijn. Over rechtvaardigheid en rechtmatigheid gesproken. Zijn deze agenten slecht opgeleid of spelen persoonlijke voorkeuren een rol? Ik mag nu toch wel hopen dat Cazemier weet wat hem te doen staat. Deze mevrouw met rust laten en deze schietgrage personen weren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER