Prinsenmaand 2016 – Feest in de Oude Hollandse Waterlinie

Prinsenmaand 2016 – Feest in de Oude Hollandse Waterlinie

597
0
DELEN
Een Groene Hart's droom
Een Groene Hart's droom
In september vindt de 3e editie van de Prinsenmaand plaats, een cultureel nazomer festival wat de Oude Hollandse Waterlinie en haar vestingsteden in het zonnetje zet!

Dit jaar wordt voor de 3e maal het Feest langs de Waterlinie gevierd. In de Prinsenmaand, september, zijn er allerlei recreatieve en culturele activiteiten georganiseerd met dit keer speciale aandacht voor de natuur en geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie.

– Akoestival
De aftrap van de Prinsenmaand vind dit jaar plaats in Woerden op het Akoestival festival in het Westdampark. Op dit festival is een kleine preview van de muziektheatervoorstelling Een Groene Harts droom te zien.

– Een Groene Harts Droom
Wat als Shakespeare zijn beroemde ‘A midsummer’s night’s dream’ in het Groene Hart en voor de lokale bevolking zou hebben geschreven? Geïnspireerd door dit verhaal schreef de Italiaanse operazangeres Carla Regina een muzikaal sprookje met een ‘Groen Hart’.

– Prinsenkwartet
Zaterdag 10 september maakt het Prinsenkwartet haar rentree in het Groene Hart. Tijdens Open Monumentendag staan maar liefst drie voorstellingen gepland!

Licht langs de Linie in Nieuwpoort en Schoonhoven
Tijdens de weekenden in september wordt een aantal markante linielocaties in Nieuwpoort en Schoonhoven in het licht gezet. Op zaterdag 3, 9 en 17 en 24 september zijn er schemerwandelingen in respectievelijk Nieuwpoort en Schoonhoven, de Twin Cities van de Oude Hollandse Waterlinie. Gidsen van de Historische Kring Nieuwpoort en van Stichting Stadswandeling Schoonhoven gaan met wandelaars in hun eigen vestingstad over de vestingwallen en door de fraaie centra. Meer informatie: www.ontdekdewaterlinie.nl

Bron: http://noord.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/prinsenmaand-2016-feest-in-de-oude-hollandse-waterlinie-1.6244465

LAAT EEN REACTIE ACHTER