Verder onderzoek naar containeroverslag op Sluiseiland in Gouda

Verder onderzoek naar containeroverslag op Sluiseiland in Gouda

587
0
DELEN
Foto ANP

De aanleg van een containeroverslag op het Sluiseiland in Gouda wordt verder onderzocht. Dit is de uitkomst van een verkennend onderzoek door de provincie Zuid-Holland. Die wil nu samen met Gouda en omliggende gemeenten uitgebreid onderzoek doen.

Het is landelijke politiek waar we tegen vechten.

Hans du Pré

Wijkteam Korte Akkeren ziet meer in een overslag op Goudse Poort. Het Wijkteam vreest ook drukte op de Koningin Wilhelminaweg, een drukke weg waar ook veel kinderen fietsen.

Recreatie
Het Sluiseiland heeft bestemming recreatie en het wijkteam wil dat graag zo houden. Maar Hans du Pre is ook realistisch: ,,Het is landelijke politiek waar we tegen vechten. Er moet meer verkeer over rails en water. Dat wil ook de provincie. Als het toch het Sluiseiland wordt, willen we voor de recreatie sowieso compensatie. Maar als dit leidt tot meer verkeer over de Koningin Wilhelminaweg, gaan we daar echt voorliggen. Daarnaast hebben we in de Goudse Poort een goed alternatief.”

Rapport
Uit het rapport, opgesteld door Sweco, blijkt dat er kansen zijn voor een terminal op het Sluiseiland, maar dat er ook zorgen leven in omgeving. Bijvoorbeeld over de gevolgen van geluid en drukte. De provincie zegt in een persbericht zowel de kansen als zorgen serieus te nemen. ,,Een keten van inlandse containerterminals kan de economische kracht van Rotterdam versterken en daarmee de economie in de regio.” Het provinciebestuur wil stappen zetten, maar vindt het te vroeg om door te pakken op het ontwikkelen van de locatie Sluiseiland. Er dienen nog een groot aantal vragen te worden beantwoord. Bijvoorbeeld hoe groot de bedrijfseconomische voordelen van een terminal daadwerkelijk zijn en wat de maatschappelijke kosten en baten zijn? Maar ook: “Wat betekent het voor de veiligheid en welke partners zijn nodig? En zijn er mogelijk andere locaties in de regio dan het Sluiseiland die voor een goede containerafhandeling kunnen zorgen?”

Bron: http://www.ad.nl/gouda/verder-onderzoek-naar-containeroverslag-op-sluiseiland-in-gouda~a5428421/

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER