Nieuw onderkomen voor historische vereniging in Lexmond

Nieuw onderkomen voor historische vereniging in Lexmond

603
0
DELEN

De Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop beschikt sinds de laatste week van november over de sleutel van een nieuw onderkomen: de voormalige aula van de begraafplaats in Lexmond.

Voorzitter Rinus Langerak: “Dit is een enorme vooruitgang voor ons. We hadden een bouwkeet in de Laakse Weide, maar daar komen nu huizen. Ruim tien jaar hebben we in de keet gezeten. Onze nieuwe locatie zit midden in het dorp en er is voldoende parkeergelegenheid. In de aula beschikken we over 80 vierkante meter, plus een keuken, hal en toilet. Daarnaast is er ruimte voor opslag van het archief.”

Expositie
De vereniging krijgt het gebouw in bruikleen van de gemeente, in ruil voor het onderhoud. De plannen voor het gebruik van het gebouw aan de Kortenhoevenseweg zijn nog niet uitgekristalliseerd. In ieder geval gaat het bestuur er vergaderen. “We willen er vitrinekasten neerzetten met onze spullen erin. We willen er van tijd tot tijd een expositie of lezing organiseren en schoolklassen ontvangen. Ook zetten we een leestafel neer.”

De aula dateert uit de jaren zestig en moet flink worden opgeknapt. Zodra de klus gereed is, wil de vereniging eens in de veertien dagen open zijn voor het publiek. “Zodat mensen onze verzameling boeken en tijdschriften over de historie van Lexmond en Hei- en Boeicop kunnen inzien.” De leden van de diverse werkgroepen van de vereniging gaan ook van het nieuwe onderkomen gebruik maken, zoals de fotowerkgroep die bezig is met het opzetten van een beeldbank.

Bron: Het Kontakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER