Lopikerwaarden Streekfonds: Rotondes IJsselstein Insectenrijk

Lopikerwaarden Streekfonds: Rotondes IJsselstein Insectenrijk

150
0
DELEN

De rotondes in IJsselstein zijn een mooi voorbeeld van anders groen beheren. De scheve knotwilgen buigen met de Zuidwestenwind mee. In deze wilgen en de bloemen en kruiden daaromheen vinden insecten, bijen en vlinders voedsel. Het Lopikerwaarden Streekfonds ondersteunt dit project.

Sommigen vinden de rotondes met het lange gras maar slordig, een strak gazonnetje is nu eenmaal de norm. Het Streekfonds vindt het belangrijk dat de rotondes een leefgebied vormen voor bijen en insecten. Daarvan eten weer vogels en andere dieren. Sinds vijf jaar beheren we de rotondes nu zo en zien we de bloemen toenemen. Ook in de winter blijven gras en stengels staan, omdat vlinderpoppen, insecten, zweefvliegen en wilde bijen daarin overwinteren. Zo verbetert een klein oppervlak de leefbaarheid van de ruime omgeving.

Met dit soort initiatieven bevorderen we kennis van en betrokkenheid bij de natuurlijke  leefomgeving, waarin we wonen, werken en leven. Andere voorbeelden daarvan zijn Natuurspeelplaatsen en het 50-dingen boek waarmee we jonge kinderen uitdagen de polders te ontdekken.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER