Leoni Goudkuil vlogt vanaf de Woerdense Koeienmarkt

Leoni Goudkuil vlogt vanaf de Woerdense Koeienmarkt

615
0
DELEN
Foto: Winny van Rij

Woerden – Sinds de zomer is Leoni Goudkuil met enige regelmaat te zien op evenementen en bij activiteiten op initiatief van Stichting Groene Hart. Met Leoni on Tour laat ze zien dat in het Groene Hart van alles te beleven is, ook voor jongeren, ook op de Koeienmarkt.

“Bernt Feis benaderde mij om een vlog te maken om op die manier jongeren aan te spreken,” zegt de Bodegraafse. De Groene Hart Summerfair in Haarzuilens, Haastecht Klassiek, de opening van de Twee Provinciënroute en twee vlogs vanuit Woerden.

“Ik was op het Akoestival/Kunstpark waar ik een vlog maakte over het evenement zelf en van de preview van de musical Een Groene Harts Droom. Ik had nog nooit van het Akoestival gehoord terwijl het maar tien kilometer verderop is. Onwijs leuk dat evenement met bandjes en bijzondere kunst.”

Zo enthousiast als ze praat, zo brengt ze het ook in haar vlogs. Een vlot intro, snelle beelden van wat er te zien en te horen is, af en toe een quote van iemand en een lekker muziekje eronder. Ook bij de iets stijlvollere première in Het Klooster van de musical die vanwege de Prinsenmaand werd opgevoerd. “Ik had mijn vriend meegenomen en die was net zo enthousiast als ik, mijn ouders kochten vervolgens ook kaartjes. Ze vonden het een goede tip.”

Een van de volgende vlogs is die tijdens de Koeienmarkt op woensdag 26 oktober. Ze laat niet alleen zien hoe leuk het hier is, maar doet zelf ook mee aan de show. “Ik groeide op tussen de boerderijen en mijn paard stond bij een boer in Woubrugge.” Die boer vroeg haar of ze hem wilde helpen met het wassen en scheren van de koeien, het toiletteren.

“Twee jaar gelden stond ik hier ’s morgens om 6.00 uur om de boer te helpen met stro neerleggen en poep weg te halen, een hele happening.” Dit jaar gaat ze zelfs voorbrengen en ze moet nog een beetje oefenen. “Ik deed een paar weken geleden ergens anders in het land mee aan een wedstrijd en werd kampioen met dezelfde pink, dus dat durf ik wel aan. Wel onder voorwaarden dat ze gezond is en mee kan.”

Goudkuil houdt van het platteland, van de polder, van het Groene Hart. “Mensen vragen me wel eens waarom ik niet naar Amsterdam verhuis, maar ik zou niet zonder het uitzicht op de weilanden kunnen, zonder dat ik lammetjes geboren zie worden.”
Leoni on Tour is op 9 november bij de verkiezing van het Groene Hart Streekproduct, en er zijn plannen om andere soorten vlogs te maken, bijvoorbeeld met bekende Groene Harters of bij restaurants waar je leuk en goedkoop kunt eten. “Dingen die jongeren leuk vinden.” Zie Youtube Groene Hart Media.

Bron: Woerdense Courant

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER