Landelijk systeem milieuzones in de maak

Landelijk systeem milieuzones in de maak

333
0
DELEN

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven roept gemeenten op te wachten met het zelf optuigen van milieuzones. Steeds meer gemeenten voeren zo’n zone in en na de gemeenteraadsverkiezingen worden dat er mogelijk nog meer. Maar: allemaal met hun eigen regels.

Van Veldhoven werkt op dit moment aan een landelijk systeem, zodat automobilisten weten waar ze aan toe zijn. ‘We willen geen lappendeken in Nederland’, zegt Van Veldhoven. Het lijkt haar het goed als er helderheid komt over één systeem, zodat automobilisten weten welke stad ze wel en niet in kunnen en gemeenten weten waar ze voor kunnen kiezen.

Van Veldhoven adviseert gemeenten te wachten op een landelijk systeem voor milieuzones om te weten hoe een milieuzone ingevoerd moet worden. De staatssecretaris wil gemeenten voor de zomer kunnen laten weten wat haar plannen zijn voor de landelijke milieuzone.

 

Bekijk op onderstaande kaart van kaartenmaker Esri welke steden een milieuzone hebben voor personenvoertuigen en welke gemeenten plannen hebben voor een milieuzone:
Bron: BNR
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER