Kom binnen bij bedrijven op 17 maart 2017

Kom binnen bij bedrijven op 17 maart 2017

490
0
DELEN
Foto Woerden.tv

Op 17 maart 2017 vindt de open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ plaats. Bedrijven en organisaties uit de gemeenten Woerden, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Krimpenerwaard en Waddinxveen zetten hun deuren open voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Bedrijven en organisaties kunnen vanaf 29 november inschrijven.

De ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag in Woerden wordt georganiseerd door Ferm Werk, het WerkgeversServicepunt en gemeente Woerden. Vertegenwoordigers vanuit de ondernemers- en winkeliersverenigingen en het onderwijs zijn actief betrokken bij de organisatie van de open dag.

Regionale arbeidsmarkt
Meerdere gemeenten in het Groene Hart organiseren tegelijkertijd een ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag op 17 maart 2017. Dit betreft de gemeenten Woerden, de gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Voor deelnemende werkgevers betekent dit dat zij profiteren van een regionale arbeidsmarkt. Werkzoekenden wordt zo de gelegenheid geboden ook werkgevers in andere gemeenten te bezoeken.

Kennis maken
Werkgevers openen hun deuren voor mensen die een stageplek, leerwerkplek, vrijwilligerswerk of baan zoeken. De werkzoekenden krijgen bijvoorbeeld een presentatie van het bedrijf, volgen een workshop of worden rondgeleid.  De ondernemer maakt zo direct kennis met – misschien wel – zijn toekomstige medewerkers. Voor de werkzoekende biedt deze dag kansen zichzelf te presenteren aan de werkgever van zijn keuze.

Aanmelden als ondernemer
Werkgevers kunnen zich vanaf 29 november 2016 aanmelden op www.groenehartwerkt.nl. Na inschrijving is het bedrijf met het logo zichtbaar op de website. Half februari 2017 start de inschrijving voor werkzoekenden.

Regionaal project
De open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ vond in 2014 voor het eerst in Woerden plaats. Vanwege het succes wordt de dag ieder jaar herhaald. Jaarlijks sluiten steeds meer gemeenten aan die tegelijkertijd onder het regionale project Groene Hart Werkt! een ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag organiseren. Ook gemeente Woerden organiseert de dag dit jaar onder het regionale project Groene Hart Werkt! Hans Haring, voorzitter Groene hart werkt! en wethouder economische zaken in Woerden: ”De reacties van zowel bedrijven en organisaties waren van het begin af aan zeer enthousiast en positief. Ook bij andere gemeenten in het Groene Hart krijgt de ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag steeds meer bekendheid. Zo krijgt het de kans om te groeien en om nog succesvoller te worden. Met elkaar stimuleren we zo de regionale én lokale economie.”

Groene hart werkt! is een samenwerkingsverband van diverse gemeenten in het Groene Hart met als doel het versterken van de economie in deze regio. Groene hart werkt! brengt verschillende belangen bij elkaar en verbindt. Bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid verstevigen de samenwerking, delen hun kennis en netwerk en stimuleren samen kansrijke projecten. Groene hart werkt! helpt nieuwe initiatieven graag op weg om zo de regionale economie van het Groene Hart te versterken en de arbeidsmarkt te verbeteren.
Meer informatie is te vinden op www.groenehartwerkt.nl.
Bron: https://woerden.tv/kom-binnen-bedrijven-op-17-maart-2017/
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER