Inspraak ontwerp projectplan bufferzone Achttienhoven van start

Inspraak ontwerp projectplan bufferzone Achttienhoven van start

360
0
DELEN

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is van plan een hydrologische bufferzone aan te leggen tussen polder Achttienhoven en het aangrenzend natuurgebied ‘De Haeck & Nieuwkoopse Plassen’.

Deze bufferzone moet worden aangelegd om te voorkomen dat te veel water uit het natuurgebied de Haeck via de ondergrond naar de polder stroomt. Als de bufferzone gereed is kunnen de slootpeilen in de polder worden verlaagd om te voorkomen dat landbouwpercelen te nat worden.

De plannen hiervoor liggen vanaf 25 januari ter inzage. Tot en met woensdag 7 maart kunt u inspreken op dit plan.

Inloopmiddag 20 februari
Op 20 februari 2018 van 16:00 tot 18:30 uur vindt bij de Gasterij de Milandhof te Zegveld een inloopmiddag plaats waar u vragen kunt stellen over het plan. U kunt zich hiervoor aanmelden via post@hdsr.nl o.v.v. ‘Inloop Ontwerp projectplan hydrologische bufferzone Achttienhoven’. Indien gewenst kunt u hierbij een voorkeurstijdstip aangeven.

Stukken inzien
Op www.hdsr.nl, onder het kopje ‘Actueel’ en dan ‘Nieuws’ vindt u meer informatie over het ontwerp projectplan én over het indienen van een zienswijze.

Het is ook mogelijk om de stukken in te zien op het waterschapskantoor in Houten. Hier kunt u ook een inhoudelijke toelichting krijgen op de plannen. Als u dat wilt, is het raadzaam een afspraak te maken met de omgevingsmanager, Jeannet Koomans, 06-23776359. Dit is mogelijk vanaf 5 februari 2018.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER