Grote vermogensverschillen tussen provincies

Grote vermogensverschillen tussen provincies

707
0
DELEN
ING regio's

Huishoudens in Noord-Holland en Utrecht herstellen het sterkst

Met het herstel van de huizenprijzen en de daling van de werkloosheid gaat ook de vermogenspositie van huishoudens weer vooruit. De afgelopen twee jaar hebben de huizenprijzen in alle provincies het herstel ingezet. De stijging uit het dal loopt regionaal gezien uiteen van 2% in Zeeland tot 10% in Utrecht en zelfs 14% in Noord-Holland. Dit blijkt uit het ING-rapport ‘Grote vermogensverschillen tussen provincies’.

Eigen woning
De onderzoekers van ING concluderen dat het vermogensherstel het sterkst is gestegen voor huishoudens met eigen woningen in provincies, waar de steden de prijzen opstuwen. In de steden Amsterdam en Utrecht is het verlies door gedaalde huizenprijzen al meer dan weggewerkt, maar dit geldt op provincieniveau voorlopig nog niet. Zeeuwse en Drentse huishoudens blijven het sterkst achter. Toch is er gezien de aanzienlijk grote voorsprong in de top 3 huishoudvermogens (Zeeland, Noord-Brabant en Drenthe) sinds 2014 naar verwachting nog geen verandering gekomen.

bron: http://economicboardut.m1.mailplus.nl/genericservice/code/servlet/React?encId=dxn7QW9YtXjXGYu&actId=246306&command=openhtml

Rapport ING: https://www.ing.nl/media/ING_EBZ_grotere-vermogensverschillen-tussen-provincies_tcm162-108231.pdf

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER