Goudse winkeliers bezorgd over factory outlet Zoetermeer

Goudse winkeliers bezorgd over factory outlet Zoetermeer

664
0
DELEN
kleding outlet
De verenigde ondernemers van Midden-Holland en het Groene Hart zijn bezorgd over de gevolgen van de ontwikkeling van een factory outlet in Zoetermeer. In een brief aan het college van B&W van Zoetermeer spreken ze deze zorg uit. De hoeveelheid vierkante meters winkelruimte die er bij zou komen past volgens hen niet in de huidige ontwikkeling.

De ondernemers verwijzen, bij monde van N. Voogt, voorzitter van Gouda Onderneemt!, naar een onderzoek van onder andere Locatus waarin een noodzakelijk krimp van het winkelbestand in Zuid-Holland met ruim 5 procent wordt genoemd. De factory outlet zal dan ook onherroepelijk ten koste gaan van de detailhandel in omliggende gemeenten, zo stelt hij.
De ondernemers willen dan ook betrokken worden in de besluitvorming. ‘In het raadsvoorstel waarin u de onderzoeken in het kader van een haalbaarheidsonderzoek Holland Outlet Mall aankondigt, geeft u aan dat elk onderzoek in samenspraak met belanghebbenden zal worden uitgevoerd. Wij merken op dat wij in de afgelopen tijd niet zijn benaderd’, schrijft Voogt. In de brief verzoekt hij hierin verandering te brengen.

bron: http://gouwekoerier.nl/nieuws/ondernemers-bezorgd-over-ontwikkeling-factory-outlet-1.6218818

LAAT EEN REACTIE ACHTER