Gemeenten rond Schiphol vrezen voor bouwplannen

Gemeenten rond Schiphol vrezen voor bouwplannen

309
1
DELEN

Een knetterende ruzie over de huizenbouw rond Schiphol wordt een nieuw breekpunt voor de groei van de luchthaven tussen 2020 en 2030. Gemeenten hebben een brandbrief gestuurd naar de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Zij eisen keiharde toezeggingen voor voldoende woningen.

ORS-voorzitter Hans Alders, die nog tot begin 2019 aanblijft voor een brede inspraak, reageert gelaten op de openlijke kritiek. Alle bouwplannen omvatten al gauw zo’n 200.000 huizen, waarvan een groot deel onder de aanvliegroutes van Schiphol. Dat is voor de luchtvaart en omwonenden onacceptabel, omdat de hinder dan verder zal toenemen.

„Er is nog niets definitiefs besloten. We noteren de wensen van de betrokken partijen. De spanning neemt toe en dat is niet voor iedereen even makkelijk”, zegt ’luchtvaartpaus’ Alders in reactie op de brandbrief, die in bezit is van De Telegraaf.

Volgens hem gaat de woningbouw, waar al toestemming voor is gegeven van Den Haag, door. Een schijntje van wat nodig is. Daar zijn volgens bewonersvoorman Kees van Ojik omstreden woonwijken bij. „Onverantwoord om daar huizen neer te zetten. Provincie en gemeenten willen vrij spel, maar dat gaat niet gebeuren. Wij eisen: niet bouwen in lawaaizones.” Ook luchtvaartmaatschappij KLM en Schiphol zijn mordicus tegen huizenbouw vlak rond de luchthaven.

DELEN

1 REACTIE

  1. Landingsbanen op zee, dan heb je veel minder geluidsoverlast en héééél veel ruimte om te bouwen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER