Gemeenten organiseren symposium over groei Schiphol

Gemeenten organiseren symposium over groei Schiphol

413
0
DELEN

Hoe kan de groei van Schiphol worden gestopt? Dit was het thema van symposium Schiphol een vlucht naar voren. Een moedig initiatief van acht gemeenten die de ongebreidelde groei van Schiphol willen tegengaan en leefbaarheid en stilte  in het GH willen handhaven. Meer dan honderd  boze en ongeruste bestuurders en bewoners kwamen hiervoor afgelopen maandag naar het Evertshuis in Bodegraven.

Stop de groei van Schiphol
Stop de groei van Schiphol, want die is niet nodig.  Vrijwel alle luchthavens in Europa (Frankfurt, Heathrow, Charles de Gaulle) zitten al jaren op de nullijn en staan geen extra vluchten toe. Toch hebben ze een groeimodel door zich te concentreren op profijtelijker lange afstandsvluchtenEr zijn ook tal van alternatieven, o.a. per spoor. Voor de meeste continentale vluchten zijn er alternatieven per spoor, en veel milieuvriendelijker: een treinreis naar Venetië heeft nog geen 5% CO2-belasting van een vliegvlucht naar Venetië.

Als Schiphol toch wil vasthouden aan groei, zijn er alternatieven, bijv. nieuwe start/landingsbanen in de Noordzee bij de IJmond. Dat levert bovendien veel werkgelegenheid en zelfs nieuwe natuur op.

Ik stem voor stilte
Meer informatie op de website www.ikstemvoorstilte.nl,  een initiatief van de volgende gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden, Alphen aan den Rijn, De Ronde Venen en Oudewater.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER