Gemeenten blij met snelle verbreding A20

Gemeenten blij met snelle verbreding A20

696
0
DELEN
Avondspits op de A20 ter hoogte van Rotterdam. Foto anp

Wethouder André Muller van de gemeente Zuidplas is met blij met de snelheid waarmee het Rijk de noodzakelijke verbreding van de A20 aangepakt. Hij is regionaal bestuurlijk verantwoordelijk voor dit project: ,,Je ziet dat je samen met de regiopartners ook snel effect kunt sorteren.”

Wethouder André Muller

Wethouder André Muller © SP

De bedoeling is dat de A20 tussen Nieuwerkerk en het Gouweaquaduct wordt verbreed om een einde te maken aan het fileleed op deze snelweg. Het Rijk neemt in het eerste kwartaal van volgend jaar een besluit over de verbreding. Dat blijkt uit de deze week gehouden bijeenkomst van verkeerswethouders van gemeenten in Midden-Holland en andere wegbeheerders.

Krimpenerwaard
Zij willen niet alleen een verbreding van de snelweg, maar ook verbetering van de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard via de Algerabrug. Dit is de enige vaste verbinding tussen het westen van de Krimpenerwaard en de Rotterdamse regio.

De Algerabrug wordt nu al dagelijks gebruikt door 45.000 voertuigen. Dat aantal zal in 2020 zelfs toenemen tot 58.000 voertuigen. Maar liefst zes wegbeheerders gaan zich over de doorstroming in de waard buigen.

Bron: http://www.ad.nl/gouda/gemeenten-blij-met-snelle-verbreding-a20~a9617dc2/

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER