Foto-expositie: Icoonsoorten van de provincie Utrecht

Foto-expositie: Icoonsoorten van de provincie Utrecht

148
0
DELEN

Tot 9 januari 2019 is in NME-Centrum InBredius de foto-expositie Icoonsoorten van de provincie Utrecht te zien. De provincie heeft onderzocht welke beschermde en bedreigde dier- en plantensoorten van belang zijn voor Utrecht. Dit is een lijst van ruim 500 aandachtsoorten. Daaruit zijn 41 icoonsoorten benoemd; planten en dieren waar de provincie Utrecht een bijzondere verantwoordelijkheid voor heeft. De provincie zorgt voor die natuur, samen met andere partijen.

In InBredius hangen foto’s van 23 van deze icoonsoorten. De provincie maakte ook een kwartet van de icoonsoorten. Dat kan natuurlijk ook gespeeld worden. Als je het echt interessant vindt, krijg je misschien wel een kwartet mee naar huis!

Ook Woerden en landgoed Bredius heeft natuurlijk zijn icoonsoorten. Tijdens de tentoonstelling kun je stemmen op wat jij de icoonsoort van Woerden vindt. Op 9 januari maken we dé Woerdense icoonsoort bekend. Uit alle stemmers trekken we een winnaar, die een mooie foto van dé Woerdense icoonsoort ontvangt.

Wanneer: Icoonsoorten van de provincie Utrecht, foto-expositie van 23 bijzondere plant- en diersoorten is tot 9 januari 2019 op woensdag- en zondagmiddag van 13-16 uur te bezoeken.

Waar: NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 Woerden (toegang is gratis)

Natuurkwartiertjes

Heb je de icoonsoorten bekeken en het kwartet gespeeld en heb je nog een kwartiertje de tijd? Doe dan een natuurkwartiertje doen bij ons. Er staan altijd verschillende natuurkwartiertjes klaar om te doen. Pak een opdrachtkaart en het bijbehorende natuurkwartiertje en doe, ontdek en beleef! Als je nog tijd over hebt, kun je er natuurlijk nog eentje doen. Wat kom jij doen? Maak je een ballonvliegtuig of maak je een bootje van natuurlijk materiaal? Wil je wel eens zelf citroenlimonade maken of marshmallows roosteren? Of heb je meer zin in een natuurschilderijtje maken? Het kan allemaal.

Natuurkwartiertjes zijn bedoeld voor kinderen van 4-12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Vrijwilligers

Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle

vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0348-460313 of nmewoerden@odru.nl.

NME*-Centrum InBredius staat op Landgoed Bredius in Woerden. Adres: Kievitstraat 42, 3443 BG Woerden

NME-Centrum InBredius is elke woensdag- en zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend (gratis toegang).

(*NME = natuur- en milieueducatie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER