Flinke impuls voor De Loet en Krimpenerhout

Flinke impuls voor De Loet en Krimpenerhout

690
0
DELEN
Foto hetkontakt.nl

Groenalliantie Midden-Holland gaat komende jaren flink investeren in de kwaliteit van haar recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en de Reeuwijkse Plassen. Plannen daarvoor zijn deze week door het bestuur goedgekeurd.

De recreatieterreinen in de Krimpenerwaard – Krimpenerhout en De Loet – zijn in de jaren ’70 en ’80 aangelegd en voldoen niet meer volledig aan de recreatieve behoefte van nu. Recreanten willen volgens voorzitter Bert Cremers van de Groenalliantie vooral bewegen en beleven. “De huidige gebruiker wandelt en fietst meer en vraagt om een actievere vorm van recreatie. Met deze kwaliteitsimpuls sluiten we beter aan op de eisen en wensen van verschillende gebruikersgroepen.”

Het bestuur heeft groen licht gegeven voor de uitvoering van verschillende projecten. Zo is het de bedoeling om in 2017 de entrees aan te pakken, de bosstructuren te verfraaien en een centraal informatie- en verzamelpunt te ontwikkelen. Verder moet de kwaliteit van de zwemplas in Krimpenerhout (in de volksmond ‘surfplas genoemd, red.) omhoog. Het gebeurt nu te vaak dat recreanten het water niet in mogen vanwege blauwalg.

Blauwalg
Groenalliantie en het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard willen maatregelen nemen om de groei van blauwalg tegen te gaan. Die groei wordt veroorzaakt door de toestroom van voedselrijk water en een voedselrijke bodem, in combinatie met een groot aantal bodemwoelende brasem. Door minder water uit de omgeving in te laten, de fosfaatrijke bodem af te dekken met een laag zand en de populatie brasem in te dammen zou de kwaliteit van het zwemwater aanzienlijk verbeteren.

Op de lange termijn liggen er meer plannen klaar om de gebieden aantrekkelijker te maken. Zo moet er een stelsel van paden komen die ruimte biedt voor wandelen, hardlopen, fietsen, skaten en mountainbiken. Ook staat realisatie van een ruiterpad op het wensenlijstje, net als de bouw van een klim- en uitkijktoren in De Loet en aanleg van speeleilanden in de zwemplas.

Bron: http://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/algemeen/109733/flinke-impuls-voor-de-loet-en-krimpenerhout-?redir

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER