Dorpsvisie leefbaarheid Kamerik

Dorpsvisie leefbaarheid Kamerik

552
0
DELEN
Foto Google Maps

Kamerik werkt aan een eigen dorpsvisie. Die moet de leefbaarheid van het Woerdense dorp schetsen. ,,Het gaat om onze toekomst: woningbouw, verkeer en groen.”

De aanzet voor die dorpsvisie wordt eind volgende week gegeven met een enquête onder de 3.500 inwoners, zegt Ko Droogers, de voorzitter van het dorpsplatform.

Dat is zo’n beetje op het moment dat in de gemeenteraad wordt gesproken over de woningbouwplanning voor Woerden. Die schiet niet alleen in Kamerik ernstig tekort, maar ook in Zegveld en Harmelen.

Opheldering
,,In Harmelen is er de afgelopen tien jaar helemaal niet gebouwd. Daardoor komen jongeren en ouderen in de knel”, zegt CDA-raadslid Toos van Soest. Haar fractie wil van wethouder Ivo ten Hagen opheldering. Haar partijgenoot Job van Meijeren: ,,Het is onacceptabel dat de woningbouw nog langer op zich laat wachten.” Hij wijst op de aanvankelijke planning voor dit en volgend jaar voor Harmelen, Zegveld en Kamerik van 67 woningen. ,,Nu zijn dat er maximaal 10.”

Droogers, de voorzitter van het dorpsplatform, zegt dat niet alleen plannen van projectontwikkelaars te lang op de plank blijven liggen. Ook sociale woningbouw komt niet van de grond. ,,Starters en jonge gezinnen verlaten het dorp. Dat heeft gevolgen. We merken nu al een daling van het leerlingaantal op de basisschool. Ouderen willen graag in het dorp blijven wonen. Als er seniorenwoningen zouden zijn, maken ze een woning vrij voor anderen.” Droogers zegt dat Kamerik met een gering aantal nieuwe huurwoningen al eind opschiet. ,,Vijf tot tien woningen erbij per jaar is heel mooi.”

De in oktober aangetreden VVD-wethouder Ivo ten Hagen erkent dat er veel te lang niet is gebouwd in bijvoorbeeld Harmelen. ,,Het kan ook niet altijd snel. Een bouwproject kost al snel twee jaar voorbereiding. Ik verdiep me nu in wat er aan de hand is.”

De gemeenteraad debatteert 15 december 2016 over de woningbouwplanning.

Bron: AD Groene Hart

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER