CDA: Kies voor tunnel onder de Gouwe

CDA: Kies voor tunnel onder de Gouwe

482
0
DELEN
Schip in nauwe doorgang Foto AD.

Door de drukke scheepvaart op de Gouwe staan de bruggen zo vaak omhoog dat er een tunnel onder de Gouwe moet komen. Dat vindt het CDA in Waddinxveen. Op initiatief van deze partij komt er nu een grootscheeps onderzoek naar een onderdoorgang.

De garantie dat de hefbrug in de spits niet voor de beroepsvaart opengaat, is helaas verlaten

Fractievoorzitter Zweder Bergman (CDA)

,,Waar wij vinden dat de mobiliteit en economie gediend zijn met een grote garantie van verbindingen over de Gouwe, ziet de provincie veel meer in het verder uitbaten van de rivier zelf.” Volgens Bergman wordt het met de uitbreiding van de containerterminal in Alphen steeds drukker op de Gouwe.

Omdat Alphen en Waddinxveen met de Gouwe dezelfde verkeersproblemen hebben, wil de raad dat alternatieven voor de hefbruggen door de beide gemeenten, de provincie Zuid-Holland en andere betrokkenen gezamenlijk worden onderzocht. Komend voorjaar moet duidelijk zijn welke actieve rol Waddinxveen daarin kan hebben.

Steun
Het CDA krijgt steun van bijna de voltallige gemeenteraad van Waddinxveen. Alleen PvdA/GroenLinks steunt het onderzoek niet. Wethouder Kees de Jong ziet het onderzoek als steun in de rug voor een Alphense studie naar verkeersoplossingen voor Hazerswoude-Dorp, als gevolg van de aanleg van de Bentwoudlaan tussen Waddinxveen en Boskoop.

Bron: http://www.ad.nl/gouda/cda-kies-voor-tunnel-onder-de-gouwe~adcbd4c9/

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER