Bewoners doen wat minister weigert, crowdfunding tegen A27 doorslaand succes

Bewoners doen wat minister weigert, crowdfunding tegen A27 doorslaand succes

763
0
DELEN

Na een succesvolle actie van bewoners uit Utrecht-Oost zal het onderzoek naar de noodzaak van de verbreding van de A27 worden gerealiseerd. De bewoners gaan door met campagne voeren om ook juridische stappen te kunnen nemen na het besluit van de minister om de verbreding door te zetten.

Eerste doel gehaald
Binnen drie weken na de start van de crowdfundingcampagne om de verbreding van de A27 tegen te gaan is het eerste doel ruim gehaald. Met nog bijna een maand te gaan is door meer dan 1000 supporters al meer dan €30.000 bij elkaar gebracht om onderzoek te doen naar de noodzaak van de verbreding.

Bewoners nemen initiatief
“Omdat de minister weigert dit onderzoek te doen, doen we het gewoon zelf”, zegt John Buitink, woordvoerder van de bewoners uit Utrecht Oost die het initiatief hebben genomen voor de actie. “Het Centraal Planbureau, de Provincie en de Gemeente zeggen “doe dat nou toch niet” over de verbreding, maar de minister zegt “ik doe het lekker wel”, aldus Vincent Bijlo die de bewonersactie van harte ondersteunt.

Besluit is nog geen uitvoering 
Nog tijdens de crowdfundingcampagne zette minister Schultz haar handtekening onder het plan voor de verbreding. Naast het onderzoek, dat er dankzij de massale steun van bewoners dus zeker gaat komen, gaan de initiatiefnemers daarom nu ook de nodige juridische stappen zetten tegen het Tracébesluit. Het extra geld dat binnenkomt zal worden gebruikt voor de beroepsprocedure en om ervoor te zorgen dat er niet al op korte termijn bomen gekapt mogen worden. Hiervoor is ongeveer €10.000 extra nodig. De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat deze crowdfunding een enorm potentieel heeft blootgelegd aan serieuze tegenstanders van de verbreding.

De campagne ’15 euro tegen 14 banen’ is te
vinden op https://voorjestadsie.nl/campaigns/15tegen14/

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER