“Alphen moet de best bereikbare stad worden”

“Alphen moet de best bereikbare stad worden”

715
0
DELEN
Verkeersregelaars bij de N11 Foto Martin Sharrott

Alphen moet in 2020 de best bereikbare plaats van ons land zijn. Dat staat in de toekomstvisie Voorbij Vanzelfsprekendheid van ondernemersclub VOA.

N11
Om de ambitie kracht bij te zetten, ondertekende VOA-voorzitter Eric Carrée een convenant met de gemeente Alphen en Bereikbaarheid Haaglanden. Welke concrete stappen nodig zijn, kan Carrée niet zeggen. ,,Er gebeurt al veel, met de verbreding van de N207 tussen Alphen en Leimuiden, de aanleg van de Máximabrug en eerder de aanleg van de N11 tussen Alphen en Leiden. Wel moet de aansluiting van de N11 op de A12 naar Gouda, bij Bodegraven, beter. Die rare kronkel die je daar moet maken, is niet meer van deze tijd.”

,,Op de N11 bij Bodegraven stroopt het verkeer al op”, zegt de Alphense verkeerswethouder Tseard Hoekstra. ,,Dat die zogenoemde Bodegravenboog er nog niet ligt, is een drama.”

Spoortunnel
Ook de aansluiting van de N11 op de A4 bij Leiden moet beter, vindt Hoekstra. En hij wil af van de ‘houtje-touwtje-aansluitingen’ bij Zoeterwoude en de Leidse Schouw in Alphen. ,,Er komt een spoortunnel in de Leidse Schouw met tweemaal twee rijstroken. Daarmee lopen we vooruit op de verbeterde aansluiting van N11 en Leidse Schouw. Straks kan het verkeer doorrijden en ontstaan bij die afslagen geen files op de N11.”Ook de gemeente heeft het convenant ondertekend. Hoekstra benadrukt dat de gemeente ook een rol heeft als werkgever van 700 ambtenaren. ,,Wij zijn aan de slag gegaan met vaker thuiswerken, deelauto’s, het vergoeden van dienstreizen per openbaar vervoer en het stimuleren van naar je werk gaan met de fiets.”,,De files op de N207 kosten ons nu veel tijd”, zegt de Alphense transportondernemer Dirk van Rijn (15 vrachtwagens). ,,We proberen hierop te anticiperen door vroeger of later te rijden. Maar als de verdubbeling van het aantal rijbanen klaar is gaan we dat zeker merken. En wat natuurlijk vreemd is voor zo’n prestigeproject als de nieuwe Máximabrug is de beroerde aansluiting op de N207. Daar heeft de gemeente vergeten om met de provincie te onderhandelen.”Een woordvoerder van Zeeman is blij met de ambities. ,,Mobiliteit is belangrijk. Maar er zijn eigenlijk geen actuele knelpunten die hoog op de agenda staan.”

bron: http://www.ad.nl/dossier-groene-hart/alphen-moet-de-best-bereikbare-stad-worden~a69f3a3d/

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER